✆0341 451 030

Montage

Ervaren medewerkers

Sabino Kunststof Kozijnen heeft een team ervaren montage- servicemedewerkers in dienst. Op een van te voren bepaalde tijd zullen de montage medewerkers van Sabino Kunststof Kozijnen de bestelde producten bij u komen plaatsten. De monteurs zullen bij aanvang van de werkzaamheden eerst met u overleggen waar ze gaan beginnen. De klant is verantwoordelijk voor het afdekken van de werkruimten de trappen ,trapleuningen, deuren en alle overige inboedel dat beschadigd zou kunnen raken tijdens de werkzaamheden . Zodra alles gemonteerd is, zal de hoofdmonteur alle kozijnen met u controleren en uitleggen hoe de draaikiepramen/deuren en een eventuele schuifpui gebruikt dienen te worden. Tevens kunt u antwoorden krijgen op al uw vragen. Daarbij zal de hoofdmonteur u wijzen op onze onderhoudsovereenkomst.

Demontage van de oude kozijnen

Bij renovatiewerkzaamheden worden eerst de oude, bestaande kozijnen verwijderd. De monteurs gaan eest het oude glas verwijderen, door middel van de oude glaslatten er uit te halen en daarna het oude glas af te voeren. Hierna gaan de monteurs met een resipro-zaag het oude kozijn inzagen, waarna het eenvoudig te verwijderen valt. Dit alles gebeurt natuurlijk met de grootst mogelijke zorg, zodat er geen beschadigingen aangebracht worden.

Montage van de nieuwe, kunststof kozijnen

De nieuwe kunststof kozijnen worden op de aanhangwagen gereed gemaakt voor montage. Alle niet direct voor de montage nodige onderdelen worden tijdelijk verwijderd. Aan de zijkant van het kozijn, wordt een comprimerende celband geplakt. Dit zorgt voor een mooie aansluiting tussen de gevel en het nieuwe kozijn.

Na het verwijderen en afvoeren van de oude kozijnen, worden de ontstane openingen in de woning gecontroleerd op losse stenen en / of voegwerk. Afhankelijk van de bestaande constructie wordt het kunststof kozijn nu in het ontstane gat geplaatst.

Als het kozijn in het gat geplaatst is en op de juiste plaats staat wordt deze op zijn plaats vastgeschroefd. Als na controle blijkt dat het kunststof kozijn nog steeds goed op zijn plaats staat wordt het kozijn verder afgemonteerd.

Nu kunnen de draaiende delen geplaatst en afgehangen worden en wordt het islolatieglas geplaatst. Kunststof kozijnen worden volgens ‘droge’ methode beglaasd. Hierdoor is het vervangen van glas vrij eenvoudig en zonder al te veel bijkomende kosten uit te voeren. Glaslatten worden door ons altijd aan de binnenzijde gemonteerd. Dit in verband met de inbraakwerendheid.

De gemonteerde kunststof kozijnen worden na montage gecontroleerd en schoongemaakt.

Afwerking

Voor de binnenafwerking maken wij gebruik van kunststof hardschuim met een dikte van 9mm. Dit materiaal wordt ook gebruikt als boeidelen en windveren. Doordat dit materiaal een buitenkwaliteit heeft, zal deze niet gaan verkeuren als deze als binnenafwerking gebruikt gaat worden. De binnenafwerking kan smal uitgevoerd worden, zodat er nog een gedeelte binnenmuur in het zicht blijft. De binnenafwerking wordt verlijmd aan de binnenmuur.

Als de binnenafwerking is aangebracht, wordt de naad tussen de binnenafwerking en het kunststof kozijn en de naad tussen de binnenafwerking en de binnenmuur afgekit in dezelfde kleur. Het aanbrengen van een nieuwe kunststof vensterbank maakt de renovatie in zijn geheel af. Kunststof vensterbanken zijn in vele kleurmogelijkheden te leveren. Als de montage en de afwerking gereed zijn zal één van de monteurs met u het werk controleren.

Pas als alles naar wens is gaan de monteurs naar huis.

Sabino Kozijnen is actief in: Heel Nederland !

• Groningen
• Drenthe
• Friesland
• Overijssel
• Flevoland
• Gelderland
• Utrecht
• Noord-Holland
• Zuid-Holland